Naš odabir Zdravlje&Fitness

Cijelu godinu je jela samo bombonu na dan – Nećete vjerovati šta se desilo sa njenim tijelom

Madason Faulker iz Belfasta prošle godine je spala na samo 40 kilograma, i to nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama naporavila meni.

Ali na njemu nije bilo skoro ničeg – samo jedna bombona i pola keksa dnevno. Kako piše Belfast live, ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u ishrani, samo je željela da smrša nakon što su joj prijatelji rekli da je jednostavno debela, prenosi “Srbija Danas“.

– Nekoliko ljudi je komentarisalo da sam debela i da bi zaista trebalo da smršam. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji.

Njena majka Kimberli Nil rekla je kako je prvo primijetila da Madason vraća kući ručak koji je nosila u školu, a tokom večere se skrivala u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

1

Kad je Madason počela da ima vrtoglavice u školi, to je natjeralo njenu majku da je odvede doktoru. On nije primijetio poremećaj u ishrani, već ju je poslao na CT skener mozga.

Međutim, djevojka nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli da joj otkazuju. Madason su tada stavili na strog režim ishrane. Morala je da jede na svaka dva sata i da leži u krevetu kako bi vratila kilograme.