Ljubav&Veze Naš odabir

Povisite temperaturu misionarske poze i učinite je uzbudljivijom

Misionarska poza je “prva lekcija” u vođenju ljubavi – žena leži na leđima, a partner je preko nje. Parovi koji su dugo u vezi i nisu spremni na eksperimente mogu vremenom da se udalje jedno od drugog, jer konstantno ponavljanje “iste lekcije” zna da dosadi.

Ali, stručnjaci za seks i veze tvrde da i misionarska poza može da bude uzbudljiva i zanimljiva ako joj pridodate malo mašte i izađete iz uobičajenih okvira.

“Misionarska poza može da donese visok intenzitet – kontakt kože na kožu, kontakt očima i direktan miris tela”,  objašnjava Debra Laino, seksualna terapeutkinja i profesorka na Univerzitetu Džeferson. Ova poza otvara mogućnosti za mnogo senzualnih pokreta, pogleda i dodira, a sve je licem u lice. Možete je prilagoditi i izmijeniti, u zavisnosti od toga šta vam u tom trenutku odgovara.

1. Obratite pažnju na predigru

Predigra se odnosi na odvajanje početka od glavnog događaja, a u stvari sve je seks – sve dok osjećate zadovoljstvo. Zato, umjesto da se oslanjate na samu misionarsku pozu koja će vam omogućiti da budete senzualni i da se povežete sa partnerom, poradite na predigri. Oslobodite svoje ruke i pustite ih da same, instinktivno krenu – tako ćete graditi intenzitet ljubavnog čina.

2. Erogene zone

Dvije najveće erogene zone i kod žena i kod muškaraca su grudi i bradavice, zato je važno da obratite pažnju na njih. Masaža, stezanje, pa i štipanje mogu da “podignu temperature”. Ali, isto tako, nemojte zapostaviti ni neke manje očigledne erogene zone kao što su su uši i vrat.

3. Prilagodite ritam

Seks nije “trka na 100 metara”, osim ako govorimo o seksu na brzaka. Ne žurite ka orgazmu, usporite, opustite se, prepustite se osjećanjima i uživajte. Usredsredite se na partnerov dah i pokušajte da se sinhronizujete. To će omogućiti da seks bude sjedinjavanje, a ne “gimnastika u krevetu”. Takođe, žene bi trebalo da ubace malo kružnih pokreta kukovima, umesto standardnih gore-dole pokreta.

4. Promijenite ugao

Najbolji dio misionarske poze jeste upravo činjenica da možete da promijenite položaj i intenzitet seksa jednostavnim promjenom ugla. Ukoliko želite dublju penetraciju ispod donjeg dela leđa stavite jastuk. Za više stimulacije klitorisa napravite lagani zaokret dok su ramena vašeg partnera malo ispred vaših – tako ćete izbjeći “guranje” karakteristično za misionarsku pozu.

5. “Gumeni prijatelj”

Da bi žena preuzela stvar u svoje ruke, može da upotrebi vibrator prije penetracije – na bradavicama, vratu, leđima i bilo kom drugom dijelu tijela na kom joj odgovara. Takođe, može ga koristiti i muškarac za vreme same misionarske poze: dok je na koljenima, može da stimuliše partnerkin klitoris uz pomoć vibratora.