Moda Naš odabir

Modne greške će učiniti da izgledate 5 kg deblje: 4 greške koje sve žene prave bespotrebno

Ove greške izbjegavajte u širokom luku. Narušiće vaš izgled i učiniti da izgledate i do 5 kilogrma deblje:

1. Svijetle farmerke

Farmerke sa izbijeljenim dijelovima na butinama čine da i potpuno mršave žene izgledaju punije.

Kako biste izbjegli ovu, prema riječima modnih stručnjaka, čestu grešku koju žene prave, uvijek birajte tamnije modele farmerki koji će laskati figuri.

2. Preuska garderoba

Majice, haljine, suknje ili pantalone koje su preuske će vizuelno učiniti da izgledate kao da se borite sa viškom kilograma. Ne vodite se veličinom koja piše, jer veličine variraju u od proizviđača do proizvođača, već time kako vam nešto stoji. Biranje modela koji vas stežu je najveća greška, ništa gore ne možete da uradite za svoj izgled.

3. Ni peviše široka garderoba nije dobro rješenje

U posljednje vreme širi krojev su u trendu, ali ni tu ne treba pretjerivati. Kako uska garderoba nije dobra, baš tako nisu pametan izbor ni preširoki komadi. Rizikujete da u njima izgledate neuredno i deblje. Ukoliko volite “begi” komade, vodite računa da ih uvijek kombinujete sa drugim koji je uži, na primjer, širi džemper i helanke.

4. Birate pogrešnu obuću

Kao što je odjeća može da učini figuru neskladno, tako isto može i obuća. Loš izbor modela može vizualno da skrati nogu i učiniti da izgleda punije. Izbjegavajte plitke čizme sječene na sredini lista, zabljenu obuću, a ako ste nižeg rasta za vas nikako nisu čizme preko koljena,piše Stil.