Ljubav&Veze

U ovim položajima spavaju parovi čiji će brak vjerovatno završiti razvodom

Položaj u kojem spavamo može puno reći o stabilnosti našeg braka, barem ako je vjerovati rezultatima istraživanja koje je provela internetska stranica “The Dozy Owl”.

Ispitali su 4.987 rastavljenih žena i 4.786 rastavljenih muškaraca te su došli do zanimljivih otkrića.

Naime, glavno pitanje koje su postavili bilo je: “U kojem položaju ste najčešće spavali prije razvoda braka?”, a odgovori su ih iznenadili.

Ispostavilo se da postoje tri položaja u kojima su najčešće spavali parovi kod kojih je uskoro došlo do razvoda.

Dominantan položaj

Poznato je da do nestabilnosti u braku može doći ako žena zarađuje više od muškaraca ili ako je utjecajnija od njega, a čini se kako na muški ego jednako utječe i ako je žena dominantna u krevetu, odnosno ako spava pored muškarca u položaju žlice, tako da ga obgrli rukama s leđa. Čak 86 posto ispitanika priznalo je da su spavali u tom položaju prije razvoda braka.

Grljenje nogama

Drugi najčešći položaj u kojem su spavali razvedeni parovi bio je taj u kojem je jedan partner stavio noge preko nogu drugoga, ali tako da im se tijela nisu dodirivala. Ovaj položaj navelo je čak 82 posto ispitanika.

Leđa o leđa

78 posto ispitanika priznalo je da tijekom spavanja nisu imali gotovo nikakav fizički kontakt s partnerom. Spavali su tako da su okrenuli leđa jedno prema drugom, bez da su se dodirivali, a među njima je postojao razmak.

Položaji u kojima manje dolazi do razvoda

Istraživanje je otkrilo i u kojim položajima spavaju parovi kod kojih manje dolazi do razvoda braka. 26 posto ispitanika otkrilo je da su spavali okrenuti leđima jedno drugom, ali uz dodirivanje, a njih 19 posto priznalo je da su spavali tako da su se mazili s partnerom, odnosno da su im lica bila priljubljena.