Naš odabir Poznati

Kylie Minogue objavila novi album: “Disco” povratak slavne Australke

Slavna Australka Kylie Minogue objavila je novi album pod imenom “Disco”. Kako je ranije kazala, album je inspirisan zvukovima Studija 54, njenim najdražim plesnim ritmovima.Posljednja tri najavna singla s novog albuma – “Say Something”, “Magic” i “I Love It” najavili su dobru muzičku priču koju su već mnogi proglasili pričom koja bi mogla spasiti 2020. godinu, barem dobrim plesom.

“Hvala svima za podršku i ljubav prema muzici. Drago mi je da s vama mogu podijeliti lijepe vijesti. Obavezno mi pošaljite svoje reakcije na album i podijelite sa mnom svoje plesne korake”, poručila je Minogue na Twitteru.

Mada se mnogima čini kako Kylie dugo ništa novo nije objavljivala, ova 51-godišnjakinja nije odmarala. Posljednji album izdala je 2018. pod imenom “Golden”, ali s obzirom na country i pop prizvuk, kritičari nisu baš bili blagonakloni, rekavši da ne zvuči kao “Kylie”.

Minogue: Javite mi svoje reakcijeMinogue: Javite mi svoje reakcije

Zatim je prošle godine izdala svoju zlatnu kolekciju najvećih hitova koja je odmah zablistala na prvim pozicijama u Britaniji i Australiji, nakon čega je uslijedio i zapamćen nastup na britanskom Glastonbury festivalu, o kojem se dugo pričalo.

Odmah nakon toga Kylie je ušla u studio i snimila album koji najavljuje njen disco povratak.

(klix.ba)