LifeStyle Naš odabir

Trendovi su se promijenili: Ovako danas muškarci zamišljaju savršenu ženu

rejsi Koks, Britanka koja se bavi seksualnim i problemima u vezama, sprovela je malo istraživanje preko društvenih mreža o tome kako muškarci vide idealnu ženu.

Na iznenađenje mnogih, pojavili su se neočekivani odgovori, a ljepotice koje su povedene trendom koji datira od prije deset godina, vjerovali ili ne – nisu na cijeni.

U 2020. godini zapravo ne postoji određeni i omiljeni tip tijela. Sve manje se pridaje značaj fizionomiji, a više je akcenat na tome kakva ste osoba.

Istraživanja govore da muškarci više preferiraju prosječan tip žene nego supermodele.  A ako ulazimo i u detalje, davali su veću ocjenu lijepom licu, nego lijepom tijelu.

Karakter i um su ocijenjeni najvišom ocjenom, a da li je u pitanju plavuša, brineta ili crnka, više nikoga nije briga.

Ovim riječima su muškarci opisivali najpoželjnije ženske atribute: snažan um, da je sretna, emocionalno inteligentna, strastvena.

Muškarce će privlačiti i određene stvari kod žena iz prosto evolucijskih razloga, što je usko vezano sa sposobnošću da rađa i brine o potomstvu. Na to ukazuju širi bokovi, mladost, sjajna koža.

Ukoliko je riječ o seksu i instant vezi, fizički izgled je svakako prioritet, ali po pitanju ozbiljnih veza, trend se znatno promijenio.

Plastična hirurgija nikad više nije imala “pune ruke posla”. Kardašijanke su imale toliko zahvata, da bi se jedva mogle identifikovati sa ženama kave su bile kada su se prvi put pojavile na ekranima.

Mnoge žene, iako svjesne iluzije, razvijaju psihičke probleme zbog utjecaja Instagrama i odgovora na zahtjeve kakve tamošnji standardi nalažu.

Kako danas izgleda savršena žena? Odgovor na to je – ona je ono što vi želite da ona bude.