Naš odabir Poznati

Džordž Kluni: 14 prijatelja obradovao sa po milion dolara

Džordž Kluni (George Clooney)  u nedavnom intervjuu za GQ otkrio je zašto je svojim prijateljima, njih 14,  dao po milion dolara 2013. godine.

Prijatelj uspješnog glumca i poduzetnika Rande Gerber otkrio je u intervjuu za MSNBC da je Kluni i njemu dao milion dolara. Gerber, Kluni još jedan njihov prijatelj 2017. godine prodali su “Casamigos” za milijardu dolara.

GQ je pitao Klunija za svoje obrazloženje ekstravagantnog dara prijateljima. On je rekao kako je u to vrijeme bio samac koji je stario i nije imao očekivanja da će se na kraju oženiti i imati porodicu.

– Ono što imam su ti momci koji su mi, u razdoblju od 35 godina, svi pomogli na ovaj ili onaj način, pomislio sam –  rekao je Clooney.

– Spavao sam na njihovim kaučima kad sam bio švorc. Posudili su mi novac kad ga nisam imao. Pomogli su mi kad sam ti trebao tokom godina. I ja sam njima pomogao tokom godina. Svi smo dobri prijatelji”, dodao je.

Kaže kako je zatim pomislio da ništa ne bi imao bez njih.

– Zbilja smo bliski. Pomislio sam da udari li me autobus, oni će svakako biti u oporuci. Pa za koji k…. čekam da me pogodi autobus – kazao je.

Glumac je prijateljima uručio novac u luksuznim aktovkama nakon što ih je pozvao kod sebe, a otkrio je i kako je to bilo tačno godinu dana prije nego se oženio.

Inače, Kluni kaže da su ga bogati prijatelji ispitivali zašto bi napravio tako nešto. “Pa zašto ne bi, glupani?”, odgovorio je navodno.