Naš odabir Poznati

Mnoge žene žele da je kopiraju: Otkrivena tajna ljepote princeze Diane

Sa četvrtom sezonom serije “Kruna” koja je stigla na Netflix, britanski mediji prisjećaju se njenog najpopularnijeg make-up looka svih vremena. Kad se radi o make-upu princeze Diane, njena bivša vizažistica Mary Greenwell bila je osoba koja je o tome vodila računa tokom čak tri godine. Ona je zaslužna i za legendarni izgled koji je princeza Diana nosila na svom prvom snimanju za naslovnu stranu časopisa Vogue.

Greenwell je prije nekoliko godina u saradnji s Lisom Eldridge snimila tuorijal koji je zasnovan na izgledu koji je često kreirala za princezu Dajanu. Video je objavljen na Youtubeu i od tada je prikupio nešto manje od dva miliona pregleda. Rezultat je šminka koju je nosila princeza Diana, kao i na trenutke koje je Mary provela s njom prije više od 20 godina.

Princeza Diana se šminkala veoma jednostavno a od tada se puno toga promijenilo u svijetu šminke. Princeza Diana je uvek jako pazila na to da joj je koža lica čista i njegovana, zato je i prije nanošenja šminke važno napraviti dobru pripremu.

Prvo nanesete balzam na usne, kako ne bi bile suhe na kraju dok dođete do njih. Hidratacija kože lica je isto tako vrlo važna. Zato, umasirajte hidratantnu kremu u kožu i uvijek se spuštajte prema dekolteu.

Dobro je umasirajte u kožu jer nema ničeg boljeg od masaže lica. Izvrsna je za mišiće, stres i ublažavanje napetosti. Nemojte zaboraviti ni na primer. Uz primer ćete kreirati najljepšu bazu za šminku. Pogledajte video i isprobajte trikove princeze Diane.