Ljubav&Veze Naš odabir

Stručnjak za govor tijela otkriva šest pouzdanih znakova prevare

Ukoliko sumnjate da vas partner vara, stručnjak za govor tela otkriva tajne znake po kojima ćete sasvim sigurno moći da utvrdite da li se to događa ili ne.

Stručnjak za govor tijela, Džudi Džejms napominje da, prije svega, ako imate osjećaj da vas partner vara, to se vjerovatno već i događa. Međutim, treba imati na umu da ukoliko ste po prirodi sumnjičavi ili paranoični, možda vas osjećaji varaju. Ali, ako ste po prirodi optimista, onda bi trebalo da vjerujete svojim osećajima.

“Vaš mozak će uvijek uhvatiti brojne suptilne znakove, gestove, detalje na osnovu kojih ćete osjetiti da nešto nije u redu i prije nego što otkrijete činjenice. Čak bi mogao i da miriše drugačije, jer njegovo telo oslobađa nove vrste feromona”, dodaje Džudi.

U svakom slučaju, Džudi Džejms navodi šest tajnih znakova po kojima ćete sa sigurnošću moći da prepoznate da vas partner vara.

Dotjerivanje

“Muškarac u novoj vezi posvećuje više vremena svom izgledu i dotjerivanju. Često ćete ga vidjeti kako korača uspravno i kako ne propušta rituale lične njege ili pak, provodi više vremena u teretani”, napominje Džudi.

Mimikrija

“Nove veze takođe podrazumijevaju intenzivnu mimikriju, pogotovu ako je zaljubljen u tu drugu osobu. To znači da će pokupiti nove gestikulacije i izraze lica, kopirati način govora, pa čak i ukus za muziku i modu”.

Ako mijenja garderobu i govor tijela ili ako kupuje sam garderobu, umjesto da traži vaše mišljenje, to je jedan od najčešćih suptilnih znakova afere koju žene mogu da prepoznaju.

Izlivi bijesa

Džejms dodaje da je pogrešno očekivati kako će partner koji vara stalno imati osjećaj krivice.

“Egu je lakše da grižu savjesti pretvori u ljutnju, pokušavajući da partnerku osumnjiči za nevjerstvo”.

Tako da su izlivi bijesa normalno ponašanje varalice.

Telefon

“Pametni telefon je ključni alat varalice koji će ga učiniti superosjetljivim, budnim i pripravnim na skok svakog trenuka kada se neko približi njegovom telefonu, pogotovu vi”, ističe ova iskusna terapeutkinja.

Stalno provjeravanje, stalno slanje poruka, otimanje ukoliko ga vi uzmete u ruku, izlazak iz sobe kada ga neko pozove – sve su to uobičajeni simptomi afere. Međutim, treba imati u vidu da pojedini nevjerni partneri koriste i drugi, skriveni telefon.

Predigra

“Netačno je da nevjerni partneri gube interesovanje za seks, jer im libido raste zbog afere sa ljubavnicom”, kaže Džejmsova, ali napominje da bi manjak predigre i ljubljenja mogao biti znak, s obzirom na to da mu to stvara osjećaj kako vara novu partnerku.

Izbjegavanje kontakta očima

Dubok i dugotrajan kontakt očima pomaže u produbljivanju emocionalnih onosa, a upravo zbog toga varalice će izbjegavati kontakt očima poput kuge, upozorava stručnjakinja.

Pojačan stres

“Varanje podrazumijeva laganje objema partnerkama uz stano izvrdavanje da ih neko slučajno ne uhvati preko telefona ili na društvenim mrežama. Zbog tolikog mnoštva načina na koji se mogu pratiti, varalice su pod nevjerovatnim pritiskom da sakriju svoje tragove, što im povećava stres, a to je vidljivo i u govoru tijela”, napominje Džudi Džejms.

To će se ispoljiti i ubrzanim treptanjem, plitkim disanjem, cupkanjem noge ili vrpoljenje, kao i iznenadnim emocionalnim izlivima koji mogu varirati od suza do bijesa.

(RTS)