Ljubav&Veze Naš odabir

Iskoračite iz poznate zone u neistraženu teritoriju: 5 trikova za vrelu noć koju ćete dugo pamtiti

Ukoliko vam je intimni život postao jednoličan ili je sasvim zamro, a i dalje volite svoju „drugu polovinu“, vreme je da isprobate neke novitete u krevetu.

Stručnjak za seks i veze Anabelle Knite  otkriva pet neočekivanih erogenih zona čijom stimulacijom možete da osvježite seksualni život.

1.Vlasište

Prepun senzualnih nervnih završetaka, skalp je jedna od najboljih nepoznatih erogenih zona. Neka vaš partner nježno masira vlasište pomoću vrhova prstiju. Što manju površinu dodirne, to će osjećaj uzbuđenosti kod vas biti jači.

Uzvratite, naravno.

2.Zglobovi

Parovi jedno drugom gotovo nikada ne dodiruju zglobove i zbog toga mnogo griješe, tvrdi Anabelle. Zglobovi su zanemarena erogena zona.

„U trenutku kada vaša tijela postaju jedno, koristite palčeve da biste kružnim pokretima stimulisali unutrašnji zglob. Moći ćete da osjetite kako se puls vaše „druge polovine“ ubrzava, pa ćete tačno znati na pravom putu“, savjetuje stručnjak za seks i veze.

3.Koljena

Unutrašnja strana koljena je prepuna nervnih završetaka – savršeno mjesto za stimulaciju prilikom vođenja ljubavi.

„Vrhovima prstiju idite naprijed i nazad kako biste stimulisali partnera. Također je dobra ideja da eksperimentišete i sa nivoima pritiska“, preporučuje Anabelle.

4.Prsti na nogama

Nožni prsti nisu samo za ljude koji imaju fetiš stopala, oni mogu da budu posebno seksi mjesto „za posjetu“ tokom predigre.

„Mnogi ljudi uživaju kad im partner ili partnerka ližu, sisaju ili maze nožne prste, i to ne bez razloga. I ovaj dio tijela je prepun nervnih završetaka“, podsjeća Anabelle.

5.Stomak

Ovaj dio tijela može da bude ključ za otključavanje vašeg zadovoljstva. Primamljivo je blizu glavne erogene zone, pa se tokom odupiranja iskušenju možete osjećati izuzetno uzbuđeno.

„Igrajte se ’toplo-hladno’. Neka vaš partner nekoliko sekundi drži u ustima topao ili hladan napitak, a onda neka se spusti do vašeg pupka i poljubi vas. To će u vama raspaliti vatromet strasti“, tvrdi Anabelle.