LifeStyle Naš odabir

Čorba od šparoga, krompira i gljiva

Za današnji ručak predlažemo vam nešto “na kašiku”. Neka to bude ukusna čorba šparoga, krompira i gljiva.

Sastojci

  • 1/4 šolje putera
  •  3 pruta celera sitno sjeckana
  •  1 luk sitno sjeckan
  • 3 kašike brašna
  • 6 šolja pileće supe ioi vode
  • 1 mrkva izrezana na kockice
  • 1 krompir izrezan na kockice
  • 500 gr svježih šparoga
  • 250 gr svježih gljiva
  • 2/4 šolje vrhnja za kuhanje
  •  so, biber

Priprema

Otopite puter pa na njemu popržite celer i luk dok ne omekšaju. Dodajte brašno i kratko popržite. Dodajte pileću supu, krompir, mrkvu i sjeckane šparoge kojima ste sačuvali vrhove.

Kuhajte 20 minuta, pa polovinu supe sameljite u multipraktiku. Dodajte gljive i vrhove šparoga i kuvajte još 5 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte vrhnje za kuhanje.