Ljubav&Veze Naš odabir

Kakvi zvukovi tokom seksa uzbuđuju muškarce

Ako to do sad niste znale, za vrijeme seksa morale bi proizvoditi određene zvukove želite li povećati užitak sebi i svojem partneru, savjetuje Pamela Madsen, savjetnica za žene koje imaju problema s ljubavnim vezama i seksom.

Kaže kako se većina žena tokom seksa vodi pravilom – “tiho i brzo”, što je pogrešno. Ispuštanje zvukova je nešto što magično djeluje na osjećaj zadovoljstva.

“Razmislite o tome. Da li ste ikada rekli ‘njammmm’ prije nego ste počeli jesti neko odlično jelo? Da li je to povećalo vaše zadovoljstvo u jelu? Možete se kladiti da je! Zato to i činimo. Kada pustimo zvukove u naš život, mi zapravo pokrećemo senzualno zadovoljstvo koje struji kroz cijelo tijelo. Razmišljajte o zvuku kao o predjelu za zadovoljstvo. Proizvodnja zvukova zadovoljstva budi naše tijelo, a čak može biti početak našeg erotskog uzbuđenja”, kaže Pamela.

Ovo su još neki njeni savjeti na tu temu:

Neka zvuk bude početak erotskog doživljaja

Eksperimentirajte sa seksi zvukovima čak i prije nego što se osjetite uzbuđeno. To može biti režanje, predenje ili bilo koji drugi zvuk koji čini da se osjećate seksi. Pokušajte od zvuka koji proizvodite napraviti to da bude početak erotskog doživljaja, a ne samo nusprodukt. Pratite što se događa i kako se osjećate.

Seks zvukovi partneru su vrlo seksi

Obratite pažnju da li zvukovi kao da imate orgazam dodatno uzbuđuju partnera tokom vođenja ljubavi.

Pamela kaže: ‘Kladim se da uzbuđuju!’ Naime, takvi zvukovi mogu biti ohrabrujući za vašeg partnera jer”,  seks zvukovi su seksi.

To je kao ‘om’ tokom meditacije

Stvaranje seksi zvukova pomaže nam da izađemo iz svojih glava i uđemo u svoja tijela. To je nešto kao izgovarati ‘om’ tokom meditacije. To smiruje naš um i od toga prestajemo razmišljati. U seksu se sve svodi na osjećaje pa stvaranje seksi zvukova pomaže ostati duže u trenutku erotske povezanosti.

Opustite se i dajte sebi oduška

Pokušajte stvarati seksi zvukove za vrijeme masturbacije. Obratite pažnju kako to zvuči i kako djeluje na osjećaj uzbuđenosti. Čak pokušajte proizvoditi zvukove nalik onima kod orgazma i prije početka samozadovoljavanja. Opustite se i dajte sebi oduška jer vas niko ne vidi niti čuje. To je istraživanje svijeta zadovoljstva i u tome nema ništa loše, prenio je Huffington Post.

(24sata.hr)