Moda Naš odabir

Praznični džemperi – spoj novogodišnjeg duha i jednostavnosti dizajna

Novogodišnji praznici su na pragu, a to znači da je pravi trenutak da ormar nadopunite novim slatkim detaljima koji će podstaći bolje praznično raspoloženje, pogotovo u vrijeme pandemije virusa korona, kada smo ostali uskraćeni za brojna dešavanja na trgovima i ulicama naših gradova.

Unazad nekoliko sezona džemperi sa detaljima koji simbolizuju Novu godinu i Božić postali su nezaobilazan začin prazničnim odjevnim kombinacijama te rado viđen gost onih svakodnevnih.

Razlog zašto je to tako proizlazi iz toga što je riječ o veoma udobnim i funkcionalnim komadima, ali naravno njihov najveći šarm su neodoljivi motivi ili natpisi koji izmamljuju osmijeh na lice. Ako možda niste ljubitelj nešto kičastijih džempera, možete se odlučiti i za nešto decentnije varijante kao što je, na primjer, običan jarkocrveni džemper ili onaj u zlatnoj boji. Tako ćete imati novogodišnje raspoloženje, ali ćete estetiku zadržati u nešto suptilnijim okvirima.

Bilo je godina kada su modeli novogodišnjih džempera smatrani izrazito nemaštovitim i ružnim, ali novi božićni džemperi daleko su od ružnog i kičastog. U neutralnim nijansama, crvenoj boji ili zagasitim tonovima, najnoviji modeli donose neodoljivi spoj novogodišnjeg duha i jednostavnosti linija i dizajna, te ih to ističe kao najsvestraniji novogodišnji komad. Daleko od lampica koje se pale i trodimenzionalnih pahulja koje nećete moći ugurati u rukav jakne, najljepši modeli božićnih džempera ove sezone donose tek jednostavan uzorak stvoren u prepoznatljivim nordijskim nizovima motiva, jednostavan i duhovit natpis ili predivne ilustracije.

Što se tiče kombinovanja novogodišnjih džempera, nosimo ih u raznim varijantama, pa tako jedna od omiljenih uključuje najdraži džins ili suknju, udobne gležnjarice i predimenzionirani kaput koji je tu da sve zaokruži na pravi način. Budući da su novogodišnji džemperi postali toliko popularni i uobičajeni, nosimo ih i na posao, u grad, pa čak i na druženja, stoga nema razloga da ne zavirite u trenutnu ponudu u prodavnicama i počastite se jednim novim.