Dom&Putovanja Naš odabir

Na Havaje besplatno i minimum 30 dana: Sve “cake” navedene u saopštenju

Havaji nude besplatne izlete svojim radnicima izvan države koji radno vrijeme ne moraju nužno da provode na radnim mjestima, a žele na ostrvu privremeno da žive tokom pandemije koronavirusa, javlja CNN.

Havaji su pokrenuli program privremenog boravka na ostrvu, nazvan “Movers and Shakas”, u saradnji sa školama i preduzećima. Prvu grupu kandidata prihvataju do 15. decembra.

“Movers and Shakas mali je korak prema ekonomskom oporavku”, rekao je osnivač grupe Jason Higa za CNN.

Veliki broj radnika je zbog pandemije koronavirusa primoran da radi od kuće, što su Havaji planirali da iskoriste kako bi pružili priliku lokalnom stanovništvu da se vrati kući.

“Profesionalnim radnicima izvan države bismo omogućili da Havaje dožive ne kao turisti, već prvenstveno kao članovi zajednice koji doprinose državi”, kazao je Higa.

U prvoj grupi radnika je pedeset ljudi. Kasniji podnosioci prijava biće prihvatani kontinuirano. Da biste se prijavili, morate biti zaposleni i imati najmanje 18 godina.

Radnici moraju da provedu najmanje 30 uzastopnih dana na Havajima.

“Havaji trenutno imaju najnižu stopu zaraze kovidom po glavi stanovnika u zemlji, što je takođe jedno od najsigurnijih mjesta za život i rad”, navodi se u saopštenju programa.