Astro Naš odabir

Znaci u Zodijaku za koje je laž smrtni grijeh

Svako od nas voli da bude oličenje iskrenosti, međutim manjini to čini se polazi za rukom.

Iako je istina oslobađajuća i vrlo često jedino rješenje, ponekad je – teže od neba, reći ono što je na srcu i duši. Treba mnogo hrabrosti za kazivanje istine. Da li se s tom vještinom rađamo, ili je stečeno tokom života? Da li u svemu tome imaju udjela i zvijezde? Sa astrološkog aspekta dva se znaka izdvajaju kao najiskrenija. Nije da je njima laž nepoznanica, ali je istina ipak ona koju u najvećem broju slučajeva biraju. Otkrivamo vam danas o kojim je znacima riječ. Možda se prepoznate među njima.

OVAN – ONAJ KOJI POGAĐA RAVNO U METU

I dok se mnogi služe sitnim lažima poput “nove šiške ti predivno stoje”, Ovnovi su oni koji se uvijek izdvajaju u grupi i otvoreno govore da ništa gore dugo nisu vidjeli. Ovnovi imaju “ugrađen” osjećaj neposrednosti, zbog čega često znaju da budu okarakterisani kao previše grubi. Oni se ne bave trivijalnostima poput – povrijeđenih osjećanja, smatrajući da će osoba sa kojom razgovaraju uvijek više cijeniti istinu od sitne laži. Ali nije uvijek tako. Ovan se često u samoći osjeća postiđeno zbog toga što je govorio istinu. Pa čak i tad on zna da je postupio ispravno, i da će vrijeme to pokazati. Marsom vođeni znak bez suzdržavanja dijeli sa ljudima oko sebe ono što mu je na umu; što na umu, to na drugu, kada su Ovnovi u pitanju.

STRIJELAC – TRAGAČ ZA ISTINOM

Jupiter je vladajuća planeta jednog Strijelca, zbog čega je ovaj znak u konstantnoj potrazi za istinom. Ova planeta je oličenje optimizma i širenja perspektive, zbog čega su Strijelčevi uvijek na putu, bilo fizičkom, mentalnom ili duhovnom. U potrazi za životnom istinom Strijelac se ne ustručava da kaže istinu. Smatra da je ona jedina važna i da ga samo ona može odvesti ka cilju. Slobodnih misli Strijelac je spreman da oplovi planetu, nestrpljivo čekajući da svoja iskustva podijeli sa svima koje sretne. Strijelac ne vidi poentu u laganju, niti izvrtanju istine. Strijelca uvijek više uzbuđuju istinite nego izmišljene priče, koliko god zanimljive bile.