Astro Naš odabir

Horoskop otkriva: Šta nam donosi 2021.godina?

Bila, prošla, ne povratila se….to bi bio sažetak još malo pa gotove 2020-e godine. Da, u praksi smo vidjeli kako to izgleda kada imamo pred sobom sudbinsko – karmičku godinu i šta to znači blokada i nemogućnost ostvarenja, koliki god da je trud i želja. Događaje u 2020-oj nismo mogli da kontrolišemo, ali su nažalost – oni imali potpunu kontrolu nad nama. No, godina na zalasku (da joj ime više ne pominjemo) uradila je tačno ono što je trebala da uradi i u suštini napravila uvod za 2021-u.

Godina u koju ulazimo jeste godina novog početka (ili bolje rečeno – „razrade“ novog početka jer je suštinski promjena pokrenuta u prethodnoj godini), ali nije zgoreg da se podsjetite onog što su vas učili – „svaki početak je težak“. A ovaj pogotovo, jer konjukcija Saturna i Jupitera u znaku Vodolije koja se dogodila u decembru 2020-e obilježiće godinu koja je pred nama. Saturn kao vladar Vodolije, u svom je sjedištu – njegova osnovna priroda je ograničavajuća, blokirajuća, sužavajuća. Jupiter u znaku Vodolije nema dostojanstvo a njegova osnovna priroda je da širi ono što zatekne – bilo to pozitivno ili negativno.

Prevod je – na globalnom ali i na ličnom nivou – nastavlja se trend započet tokom 2020-e. Pravac koji ste „uhvatili“ pratiće vas i tokom godine u koju ulazimo. A ova godina predstavlja – staro protiv novog. Reforma protiv tradicije. Što više se držimo starih obrazaca funkcionisanja –komplikovanije će nam biti. Što više pokušavamo da zadržimo postojeće stanje – sa više prepreka ćemo se suočavati. A čak i ti novi počeci neće nam uspjevati iz prvog već tek iz drugog pokušaja. Kao da će nas 2021-a uporno tjerati da duplo više truda ulažemo u sve ono što želimo da ostvarimo, promijenimo, pokrenemo.

Promjene će se dogoditi na ekonomskom, finansijskom planu na globalnom nivou, neke stare (zastarjele) organizacije i sistemi će se urušiti – što će se sve odraziti na nas. Zato je ovo godina « snalaženja » u smislu da će se mnogi od nas prešaltati na drugačije poslove i drugačiji način funkcionisanja. Informacione tehnologije će konstantno napredovati i širiti se.

Promjene koje će postojati na svim nivoima neće biti lako prihvatiti. Zato je ovo i godina pobuna, unutrašnjih i spoljašnjih. Godina revolucija na ličnom i globalnom nivou. Što prije shvatimo da ono kakvi smo bili više nećemo nikada biti i da okolnosti koje su nam poznate sada počinju da se mijenjaju – lakše ćemo proći kroz ovu i nastupajuće godine.

Mars će nas zaobići sa svojim retrogradnim ciklusom a Venera će biti retrogradna, ali na kraju godine u decembru.  Merkur je u februaru retrogradan u znaku Vodolije, u znaku Blizanaca u maju/junu, a u septembru/oktobru u znaku Vage.  Jupiter i Saturn će imati svoje redovne godišnje cikluse retrogradnosti, kao i Uran, Neptun i Pluton.

Pomračenje Mjeseca je u znaku Strijelca 26-og maja, pomračenje Sunca u znaku Blizanaca 10-og juna. 19-og novembra imamo pomračenje Mjeseca u znaku Bika, a 4-og decembra pomračenje Sunca u znaku Strijelca.

Pred nama je drugačija godina od one iz koje upravo izlazimo. Koliko je 2020-a bila statična i blokirajuća, toliko će 2021-a biti aktivna i pokretna, bez mira i smirivanja. Godina poslije koje svijet neće više biti mjesto koje smo poznavali.

Izlazimo iz godine težine, ulazimo u godinu promjena. Neka nam je sa srećom !