Naš odabir Poznati

Velika ispovijest Kim Cattral, popularne Samanthe Jones: Pretvorili su me u nekakav naučni eksperiment

Popularna glumica Kim Cattrall (64) gostovala je u podcastu Women’s Prize for Fiction u kojemu je progovorila o mnogim privatnim temama, a jedna od njih bila je i majčinstvo. Zvijezda hit TV serije i filmova “Seks i grad” otkrila je kako nije imala vremena za dijete jer je radila od jutra do mraka.

“Uz sve te silne sate koje sam morala provoditi na setu ‘Seksa i grada’, majčinstvo mi jednostavno nije bilo opcija. Jedino da su me pretvorili u nekakav naučni eksperiment!

Jer moj tadašnji partner (Mark Levinson) i ja morali bismo jedno drugome biti na raspolaganju za seks tačno u određeno vrijeme. Nisam bila ni u zdravstvenom, ni emocionalnom, ma čak ni fizičkom stanju za nešto takvo, pa radila sam i po 19 sati u danu, toliko je bilo naporno”, prisjetila se Kim snimanja “Seksa i grada”, u kojem je utjelovila legendarnu Samanthu Jones.

U nastavku razgovora osvrnula se i na druge aspekte koji su je spriječili da se ostvari kao majka, prenosi The Independent.

“Dakle, imala sam ja i 41 godinu, razmišljala sam i o metodi medicinski pomognute oplodnje, no morala sam donijeti odluku o vlastitoj dobrobiti. Tad sam se pomirila s time da vjerovatno nikad neću imati djecu.

Osoba sam koja voli raditi, moj posao bio mi je svojevrsna putovnica za neovisnost, slobodu i obrazovanje. Pomisao na bebu u 40-ima, kad se količina scenarija u industriji prepolovila, kad me više nisu smatrali mladom damom, kad su druge, podobnije kolegice počele preuzimati moje uloge… Takav je tad bio sistem, danas se ipak nešto donekle promijenilo, sad žene pišu odlične uloge za žene u 60-ima poput mene”, zaključila je Cattrall.