Naš odabir Poznati

Vojvotkinja od Jorka obožava seriju koja je zabranjena na dvoru

Sara Ferguson (61), vojvotkinja od Jorka, jedina je pripadnica britanske kraljevske porodice koja iskreno priznaje da joj se sviđa serija “Kruna”.

U intervjuu koji je dala magazinu Ju-Es vikli (US Weekly), Sara Ferguson je izjavila da je serija dobro snimljena te da je bila oduševljena prikazom njenog vjenčanja s princom Endruom.

“Mislim da je veoma lijepo snimljeno. Kinematografski izvrsno izvedeno. Sviđa mi se i kako su upriličili moje vjenčanje”, navela je.

Vojvotkinja je priznala i da je opsjednuta i impresionirana serijom “Bridgerton”, takođe Netfliksovom uspješnom serijom, koju potpisuje Šonda Rajms. Sviđaju joj se likovi, kostimi i okruženje.

“Toliko obožavam ‘Bridgerton’ da sam je već dva puta pogledala. Opsjednuta sam tom serijom”, otkrila je vojvotkinja, te dodala:

“Mislim da je Dafne sjajan lik, posebno dok je gledamo kako uči o životu. Simpatično mi je kako uči da koristi svoj snažni glas. Dirnulo me to jer smatram da je sada vrijeme da žene progovore”.

Kako i sama radi na svojoj prvoj knjizi za odrasle, romantičnoj priči iz viktorijanskog doba pod nazivom “Her Heart for a Compass”, Sara je dodala da bi bila oduševljena kad bi i njen roman jednog dana osvanuo na televiziji, a posebno kada bi na tome radila Rajms.