Ljubav&Veze Naš odabir

Pet seks rekorda: Žena doživjela 134 orgazma u jednom satu

Seks je područje vječnog ljudskog interesa, nepresušna tema i područje za obaranje rekorda, stoga se često istražuje sve oko seksa.Naučnici u Kaliforniji otkrili su koje su službeno najveće orgije na svijetu, a koji je to rekord u broju orgazama. Neki od ovih rekorda su neobični, dok drugi testiraju sve granice.

Najveći penis koji mjeri 34,2 centimetra ima Amerikanac Jonah Falcon, dok se vaginom opsega 48 centimetra može pohvaliti Anne Swan iz Škotske.

Naučnici iz Centra za bračne i seksualne studije u Kaliforniji izmjerili su najveći broj orgazama u jednom satu. Rekorderka je bila žena s njih čak 134 (s novim orgazmom otprilike svakih 44 sekunde). Za muškarce, rezultat je bio puno skromniji, drži ga muškarac sa 16 orgazama u sat vremena.

Najveći muzej penisa u svijetu, onaj u islandskom Reykjaviku otvoren 1997. danas sadrži i izlaže preko 300 primjeraka penisa. Prijavljuje se i sve veći broj muškaraca koji bi voljeli donirati svoj penis nakon smrti.

Muškarci se često hvale svojom vještinom otkopčavanja grudnjaka, a sadašnji rekord drži Thomas Vogel koji ih je otkopčao čak 56 u minuti, a zanimljiv je podatak da se pri tome služio samo jednom rukom.

Najveće orgije u svijetu održale su se u velikom skladištu u Japanu gdje je istovremeno općilo čak 250 parova. Sve je to snimala filmska ekipa. Svih 500 amatera prošli su testiranje na seksualne bolesti.

Najsnažnija vagina na svijetu službeno pripada ruskoj gimnastičarki Tatyani Kozhevnikovoj, koja svojim genitalijama može podići čak 14 kilograma. Kaže kako je to rezultat svakodnevnog vježbanja vaginalnih mišića po pet minuta tokom 20 godina.