Moda Porodica

Marama u kosi, ženstven i romantičan ukras

Marame i mašne u kosi su ženstven i romantičan ukras, pogotovo zimi, kad nemamo na raspolaganju baš mnogo detalja kojima bismo mogli začiniti svoje monotone zimske outfite.

Pariska elegancija

Jedan od brzih, ali i te kako djelotvornih načina kako možemo osvježiti klasičnu frizuru, upravo je marama u kosi. Ona na tako suptilan način daje dozu pariske elegancije, profinjenosti i dotjeranosti svakom looku. U protekloj godini upravo su je blogerke i influenserke ponovo stavile u epicentar svih modnih događaja te je od komada uz koji vežemo zlatno doba Holivuda pretvorile u artikl koji će dati “ono nešto” i dozu dramatičnosti svakom modnom odabiru.

Posebno je volimo upravo u zimskim danima kada nam pomaže da ukrotimo nestašne pramenove kose, ali daje i dodatni wow efekat klasičnoj pundži ili repu.

Retro izgled

Za retro izgled koji odiše glamurom, uvežite maramu oko glave, ali se postarajte da prije toga kosu podignete u punđu. Ležeran izgled punđe je u kontrastu sa šarama svilene marame. Stavite diskretne minđuše bijele boje da upotpunite retro vajb. Ukoliko odaberete maramu drugog materijala i iskombinujete je s naočarima za sunce slične boje, dobijate moderniju, mladalačku verziju.

Još jedan od načina za kombinovanje marame i punđe je uplitanje marame u kosu. Vežite rep i krajeve marame. Maramu, koja sad podsjeća na traku za kosu, približite bazi repa i zakačite dio ukosnicama. Igrajte se pramenovima kose i uvrćite ih oko marame. Kada napravite punđu, dodatno je fiksirajte šnalicama i lakom za kosu.

Ukoliko nemate vremena za neke komplikovanije frizure, uvijek možete maramu vezati oko glave, tako da se mašna nađe blizu čela. Na ovaj način ćete skloniti neposlušne šiške ili sakriti činjenicu da je kosi potrebno pranje.

Bilo da se odlučite za maramu zbog činjenice da je efektan modni detalj ili da biste sakrile da je kosi potrebno pranje, sigurno ćete je na najbolji način uklopiti u svoj stil. Igrajte se maramama različitih materijala i šara. Isprobavajte frizure. Ipak, same najbolje poznajete teksturu svoje kose, pa tako i prepoznajete načine stilizovanja koji će joj najviše odgovarati.