LifeStyle Naš odabir

Život je da se u njemu uživa, brige ostavite po strani: Principi koji će vas promijeniti iz korijena!

Stalna borba sa vjetrenjačama nikome nije poboljšala kvalitet života.

Umjesto da stalno plivamo i borimo se protiv talasa, zašto ne bismo zastali i pustili život da nas nauči nekim lekcijama?

U proirodi čovjeka je da stalno kontroliše život i sva dešavanja u njemu umjesto da neke stvari pusti da idu svojim tokom. Neke situacije i događaji su neizbježni, a pokušaj da im se odupremo samo iscrpljuje.

Ponekad život ima bolji plan za nas od onog koji smo sami skrojili. Pustiti stvari da idu svojim tokom je sasvim u redu.

Kad počnu da nam se događaju stvari koje su mimo naših planova, počinje borba i nervoza. Uglavnom se dešava da u drugima tražimo krivicu, jer nismo spremni da prihvatimo nove okolnosti.

Svi imamo neka očekivanja, ali ne ostvari se uvijek baš sve. Zbog toga se dešava da počnemo da razmišljamo negativno, a nije rijetko da nastupa i očaj.

Život nikad neće biti savršen, sa tim morate da se pomirite

Bez obzira koliku želju imamo da kontrolišemo svaki segment života od početka do kraja, to nam nikad neće poći za rukom. Ono što možemo da uradimo je da prihvatimo novonastale okolnosti.

Kad sve pođe po zlu, krivimo sudbinu i sebe smatramo žrtvama koje ne zaslužuju takve stvari. Umjesto da sudbinu pogledamo direktno u lice i pokušamo da izvučemo maksimum iz nje.

Život zna da bude ponekad vrlo težak, a postaje još teži kada ne umijemo da izvučemo barem nešto pozitivno i u trenucima koji nisu najsretniji. Sastoji se od dobrih i loših trenutaka koji se smjenjuju, a svi oni se dešavaju sa razlogom. Dobri su tu da u njima uživamo, a loši da iz njih učimo.

Sve je stvar našeg stava i pogleda na život. Kad shvatimo da je život jedan i da i uprkos svim neprilikama moramo da ostanemo mentalno jaki, tada se sve mjenja.

Zapamtite da ništa ne traje do vijeka. Ako je dobro proći će, ako je loše i to će proći. Uživajte u svakom trenutku i iz svakog izvucite maksimum.

Činjenica da nismo uspjeli da stignemo do cilja u ovom trenutku ne znači da nikad nećemo. Pred prvom preprekom se ne odustaje nikad. Možda život trenutno ima neki bolji plan za nas i okreće nas u pravom smijeru kako bismo ostvarili nešto veće i bolje.

Iako vam se možda sad čini da se cijeli svijet raspada, a zapravo to vodi do neke bolje i svjetlije destinacije.