Ljepota Naš odabir

Ženo, sa ovakvim muškarcem nikada nećeš biti sretna

Ovo su jasni signali da je vrijeme da mu zauvijek okrenete leđa.

Mnoge žene zaslijepljene emocijama, često ne primjete da život provode pored toksičnog partnera, koji guši njihove ambicije i ne dozvoljava im da žive punim plućima.

Neki muškarci su toliko vješti, da je prosto nemoguće shvatiti da se nalazimo u kandžama manipulatora. Oni znaju vješto da žene drže u šaci i ubjeđuju ih da bolji izbor od njega ne postoji. Psiholozi i stručnjaci za veze otkrivaju 4 jasna znaka da život dijelite sa toksičnom osobom i da je vaša veza osuđena na propast.

Ako ste primjetili neki od ovih znakva, vrijeme je da mu kažete zauvijek zbogom:

1. Niste sigurni da li je vaša veza „zdrava“

Kada se pojavi i najmanji crv sumnje, to je znak za uzbunu. Ukoliko niste potpuno sigurni da se kraj tog čovjeka osjećate sretno i voljeno, to znači da on nije za vas.

Ukoliko nemate iste poglede na svijet i to je znak za uzbunu, naglašavaju psiholozi. Nije da biste trebali biti poput blizanaca, ali morate imati neke zajedničke crte. Ukoliko one ne postoje, takva veza je osuđena na propast. Odnos u kojem se cijeni isključivo njegovo mišljenje i vrjednuju samo njegovi stavovi, je apsolutno nešto što treba prekinuti što prije.

2. Osjećate dozu anksioznosti i potrebu da se dokazujete kada ste pored njega

Ako se ne osjećate dobro u blizini partnera ili ste često na meti njegovih kritika, sasvim je jasno da on nije onaj pravi. Pravi muškarac je tu da bude podrška i vjetar u leđa kad ne ide sve sjajno, a nikako onaj ko vidi samo vaše mane.

3. Osjećate kao da niste ista osoba

Ovakva „ljubav“ po pravilu započinje vrlo brzo i za nekoliko dana osjećate da ste toliko vezani za partnera, da mislite da ništa nećete moći da uradite bez njega.

On postaje centar vašeg svijeta, a samo vi ulažete u tu vezu. Ako i na momenat osjetite da gubite sebe u vezi, poslušaje instinkt i prekinite tu vezu.

Vaša želja da zadržite voljenu osobu je razumljiva i prirodna, ali po koju cijenu? Razmislite još jednom da li se isplati odreći se sebe?