Naš odabir Poznati

Slavna skijašica u spotu za Parišku sedmicu mode

Legendarna skijašica Lindsey Vonn, koja se od skijanja oprostila 2018., pojavila se u nedjelju kao model u promo filmu za novu kolekciju američkog dizajnera Thoma Brownea na Pariškoj sedmici mode, javio je CNN.

Pariz je još jedan u nizu modnih centara koji je ove godine bio primoran svoje tradicionalno izdanje sedmice mode realizirati u virtuelnom obliku zbog restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Iz istog su razloga brojni dizajneri odabrali promotivne spotove kao način predstavljanja svojih novih modnih kolekcija. Među njima je i američki dizajner Thom Browne. On je kao model za svoje najnovije modne uratke odabrao upravo olimpijku Lindsey Vonn.

Browneov promotivni film za kolekciju jesen/zima 2021. prikazuje Vonn u voluminoznoj haljini, zatim u košulji s bijelim ovratnikom i crnom leptir-mašnom.

Lijepa skijašica u filmu helikopterom stiže do vrha skijaške staze, potom odbacuje voluminoznu haljinu te se spušta niz skijašku stazu u dugoj jakni s prugastim detaljima i plisiranoj suknji.

“Želio sam osmisliti ovu prekrasnu sliku Vonn u njezinu okruženju i tako ispreplesti svoj svijet s njenim”, rekao je Browne o saradnji sa skijašicom.

“Nova sezona započela je vrlo jednostavnom idejom… kombinacijom krojačkog zanata i ekstremnog skijanja”, pojasnio je.

Rad s olimpijcima dio je Browneovih poslovnih planova za tekuću godinu. Kazao je da voli raditi sa sportistima jer ga oni najviše nadahnjuju.

Ranije je u stvaranju modne kolekcije za proljeće/ljeto 2021. sarađivao s mačevaocem Raceom Imbodenom, te s atletičarkom Kendall Baisden.