LifeStyle Naš odabir

Crna udovica uz pomoć vidovnjakinje naručila ubistvo supruga, moćnog Guccija?

Italijanka Patrizia Regianni udala se 1973. godine za Mauricija Guccija (1948-1995), bogatog italijanskog nasljednika, a kada ju je ostavio naručila je njegovo ubistvo. Naime, oni su bili normalan par, dobili su dve kćerke, a nakon 12 godina braka Mauricio je napustio ženu, rekavši joj da ide na poslovni put i nikada se više nije vratio kući.

Maurizio je ubijen 27. marta 1995. godine. Likvidirao ga je plaćeni ubica ispred ulaza u njegovu kompaniju, a tek dvije godine kasnije se ispostavilo da je nalogodavac bila upravo Patrizia, a da joj je pomoglo nekoliko ljudi da sve organizuje.

Kako je godinama kasnije ispričala, kada je čula da Maurizio planira da oženi Paolu, poželjela mu je smrt, ali nije bila u stanu da sama povuče okidač.

 – Moj vid nije dobar, a nisam htjela da promašim – rekla je tada.

Dok je Maurizio uživao s ljubavnicom, bivša supruga kovala je osvetnički plan.

Vratar zgrade Giuseppe Onorato rekao je da je ugledao Maurizia iza kog se pojavila ruka s pištoljem. Iako je Patrizia nakon razvoda izjavila da bi najradije ubila bivšeg muža, nije bilo nikakvih materijalnih dokaza da je povezana s ubistvom.

A onda 1997. godine istražitelji su složili mozaik i otkrili zavjeru. Patrizia je preko vidovnjakinje Pine Aurieme, koja se motala po visokim društvenim krugovima, pronašla Benedeta Keraula, vlasnika propale picerije, koji je izvršio atentat. Za ovaj posao Patrizia je Pini Auriemi platila 262.000 funti (596.13 KM). Novac su podijelili s vozačem koji je Keraula odvezao s mjesta zločina, ali i s Maurizievim portirom pred čijim se očima dogodilo ubistvo. Ubrzo su se svi posvađali, a vidovnjakinja Pina počela je da ucjenjuje Patriziu da joj isplaćuje sve više novca u zamjenu za šutnju.

Na kraju su svi završili na optuženičkoj klupi i dobili dugogodišnje zatvorske kazne za udruživanje u zločinu. Ubica je dobio doživotni zatvor, Patricija kao naručioc atentata 29 godina, a ništa bolje nije prošla ni vidovnjakinja, koja je osuđena na 25 godina zatvora. Vozač i portir dobili su također, rigorozne kazne – prvi 29, drugi 26 godina.

Godine 2000. Patriziji su smanjili kaznu na 26 godina, da bi je pustili na slobodu 2016. godine, nakon 18 godina zatvora. Na računu ju je dočekalo oko 16 miliona funti (36.40 miliona KM) koje nije mogla da troši dok je bila u zatvoruDanas italijanska “Crna udovica” živi s papagajem i psom, prilično usamljena. Njene kćerke ne žele da razgovaraju s njom, kao ni prijateljica koja joj je pomogla da pronađe plaćenog ubicu.

Izvor:telegraf