Naš odabir Poznati

Kim Kardašijan i službeno milijarderka

“Forbes” je objavio godišnju listu svjetskih milijardera, a prvi put na njoj se našla i slavna KIm Kardašijan (Kardashian). Oni pišu i kako su joj njene kozmetičke firme “KKW Beauty” i “Skims” pomogle da se nađe na toj prestižnoj listi.

“KKW Beauty” Kim je pokrenula 2017. godine, a firma “Coty” kupila je prošle godine 20 posto njene kozmetičke linije ugovorom za koji se procjenjuje da je bio težak oko milijardu dolara. “Forbes” kaže kako njen udio u firmi sad vrijedi oko 500 miliona dolara.

“Forbes” navodi kako Kim ima udjele i u brojnim drugim privatnim firmama i iako tačne brojke nisu objavljene, izvor tvrdi da je ukupno teška više od milijardu dolara. Kim ima i druge investicije, uključujući i brojne nekretnine, a ugovor je potpisala i sa streaming servisom “Hulu”. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je na Instagramu prati više od 213 miliona ljudi.

Nije prvi put da “Forbes” piše o porodici Kardašijan. Prošle godine su Kajli Džener (Kylie Jenner) prozvali najmlađom samoostvarenom milijarderkom, no kasnije su joj tu titulu oduzeli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)

U posljednje vrijeme tabloidi sve više pišu o problemima u braku Kim Kardašijan i muzičara Kanje Vesta (Kanye West), koji zasad navodno još uvijek nije predao papire za razvod.