Naš odabir Poznati

Kako izgleda čuvena Dženi iz “Forest Gampa”?

Glumica Robin Gejl Rajt, koja se proslavila ulogom u filmu “Forest Gamp”, puni 55 godina.

Robin Gejl Rajt (55), koja je tumačila lik Dženi u koju je Forest bio zaljubljen, briljirala je ne samo u filmu “Forest Gamp”, već i u filmovima “Everest”, “Istrebljivač 2”, “Čudesna žena” i mnogim drugim. Nagrađena je Zlatnim globusom 2007. godine za ulogu u seriji “Kuća od karata”.

Takođe, više puta je bila nominovana za nagradu Emi, kao i za Nagradu Udruženja glumaca za najbolju glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji. Trenutno je angažovana na projektu Liga pravde Zaka Snajdera.

Rođena je u Dalasu, a odrasla je u San Dijegu. Oduvek je bila prepoznatljiva po specifičnoj ljepoti i talentu, prenosi b92.

Glumačku karijeru započela je 1984. godine, glumeći u televizijskim serijama. Ipak, uloga Dženi donijela joj je nevjerovatnu popularnost.

Iza sebe ima tri braka. Tokom osamdesetih bila je u braku sa Dejnom Viderspunom, ali taj brak je trajao samo dvije godine. Njena mnogo veća ljubav bio je Šon Pen, sa kojim je bila u braku od 1996. do 2010. godine. Par ima i dvoje djece, Dilana i Hopera Pena.

Nakon razvoda, glumica se ponovo udala 2018. godine za Klemena Žiroda, sa kojim je i dalje u braku. Vjenčali su se u tajnosti, kao što su i svoju vezu čuvali daleko od očiju javnosti, u Provansi, u boemskom duhu. Žirode je 18 godina mlađi od nje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robin Wright (@robingwright)