Ljepota Naš odabir

Tuš za oči: Pet načina kako pravilno naglasiti pogled

Crna linija iscrtana na kapku jedan je od najelegantnijih i najbržih načina naglašavanja pogleda. Tuš za oči koristile su brojne ljepotice kroz čitavu historiju, a ovaj trend popularan je i danas. Želite li naučiti kako nanijeti tuš na oči donosimo vam 5 različitih stilova, a vi odaberite onaj koji najviše odgovara vašem stilu.

1. Klasični dnevni look

Tanka linija koja se stapa s korijenom trepavica pristaje svakom obliku oka i vrlo je decentna. Ovakvu linija savršeno će se stopiti i sa sjenilom u svježoj boji poput ružičaste, ljubičaste ili zelene.

Naslonite aplikator na sredinu oka te ga nježno povlači po rubu trepavica sve do kraja oka. Prije nego drugi put aplikator umočite u tuš krenite njime prema početku oka prateći unutarnji rub oka. Linija od sredine prema kraju oka treba biti sve deblja, a na početku najtanja.

2. Naglašeni dnevni i večernji look

Napravite baznu liniju kao za klasični dnevni look. Nakon toga umočite aplikator u tuš te ponovite radnju od sredine oka ali proširite postojeću liniju.

Aplikatorom krenite na drugu stranu, ali ponovo usko uz trepavice. Na samom završetku oka linja se mora stopiti s onom prvom.

3. Dramaični večernji look

Ostavite postojeću liniju i krenite s nanošenjem tuša uz sam rub donjih trepavica. Tuš nanosite od sredine oka prema kraju gdje linija postaje sve deblja, te od sredine prema početku kada linija ostaje sve tanja.

Donju liniju na kraju oka spojite s gornjom. Na početku oka produžite gornju liniju, a nakon toga i donju da se spoje kod korijena nosa. Ako želite. podebljajte i gornju liniju još jednim slojem tuša.

4. Elegantni večernji look

Na samom kraju oka iscrtajte kratku liniju pod uglom od 45 stepeni sve do preklopa kapka. Liniju počnite povlačiti preko polovice kapka sve do početka oka.

Linija se mora postepeno spuštati do samog vrha oka. Tušem popunite prazninu sve do samog korijena trepavica.

5. Decentni dnevni look

Naslonite olovku tako da poveže završetak oka o završetak obrve.Točkicom označite gdje će linija završavati te krenite s iscrtavanjem.

Tušem iscrtajte i spojite završetak oka s tačkicom. Nakon toga krenite s iscrtavanjem linije od sredine oka uz sam korijen trepavica. Drugim slojem liniju počnite podebljavati od druge trećine oka prema kraju sve dok se savršeno ne stopi s prvobitno iscrtanom linijom pod kutom.

Na drugoj trećini donjeg djela oka usko uz korijen trepavica iscrtajte liniju te je povucite prema dolje pod kutom od 45 stepeni. Liniju podebljajte tako da izgleda poput trokutića.