Ljubav&Veze Naš odabir

Nauka dokazala: Muškarci se nikada ne oporavljaju od prekida značajne veze

Žene za razliku od muškaraca s vremenom nauče kako se nositi s prekidom i krenuti dalje.

Svi smo u ljubavi različiti, no kada su u pitanju prekidi, svi ćemo se složiti oko jednog: prekidi su užasni, bez obzira na okolnosti.

No, ono što ponekad još više boli i živcira, jest kad shvatite da vi sjedite doma s mamom ili prijateljicama u krokodilskim suzama, bocom vina i vrećama čipsa, gledajući “Love Actually” po 300. put, dok je on svaku večer s prijateljima vani te se odlično provodi, kao da se ništa nije dogodilo.

Logično, odmah pomišljate kako ga nije previše briga za vas i odnos koji ste imali, no negdje duboko u sebi ipak znate da je to samo stereotipni pristup, kojim se muškarci koriste kada trebaju riješiti uznemirujuće stvari u svom životu. No, to i dalje boli.

A ako trenutno proživljavate bolni prekid, itekako će vas zanimati što vam imamo za reći.

Naime, u sve se kao i uvijek upetljala nauka, kako bi otkrila kako muškarci dokazano pate nakon prekida, bez obzira što objavljuju na Facebooku ili Instagramu. A pakao koji prolaze nakon prekida, gori je od onog koji prolaze pripadnice ljepšeg spola.

Istraživanje je započelo 2000. godine te je pratilo 2000 razvedenih žena i muškaraca, a otkrilo je kako niti 6-9 godina nakon prekida značajne veze, oni se ne oporavljaju kako trebaju, već nakon istog, postaju emocionalno nestabilniji.

Žene s druge strane, s vremenom postaju sve bolje te rastu u svakom pogledu, iako je dokazano kako ih prekid više pogađa na prvu.

– Muškarci će duboko osjetiti prekid sa ženom koju su voljeli, na duže vremensko razdoblje. Duže će im trebati da shvate što su izgubili, a duže im i treba da se oporave od tog gubitka, zaključak je istraživača.

Sjetite se toga svaki put kada pomislite da ga nije briga, jer kako kaže znanost – vi na kraju izlazite iz svega kao pobjednice, koliko god trenutno bolilo.