Ljepota Naš odabir

Da li ste znali da MASAŽOM određenih tačaka na telu možete izgubiti VIŠAK KILOGRAMA?

Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će vremenom postati brži. Kao rezultat toga, postaćete mnogo energičniji tokom dana, a suvišna masnoća počeće polako da se topi. Počećete prirodno da kontrolišete svoj apetit i stvoriti potpuno nov, zdrav način pogleda na život bez te vrste opterećenja.

Akupunktura i akupresura su kompleksne medicinske tehnike, koje već godinama pomažu ljudima da se reše zdravstvenih problema. Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tela povezan sa određenim tačkama na našem telu, prenosi Zadovoljna.rs.

Zato, ako želite poboljšati rad nekih unutrašnjih organa, potrebno je samo pronaći njihovu određenu tačku i regularno je masirati. Postoji nekoliko tačaka na telu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma.

TAČKA NA UŠNOJ RESICI

Masiranje ove tačke osigurava ubrzanje metabolizma što doprinosi gubljenju na težini u svim delovima tela. Treba je masirati palcem u trajanju od tri minuta i to tri puta dnevno. Nakon masaže primetićete kao da u vašem telu ima više energije. Takođe, uklanja neprijatne simptome poput umora ruku, nogu, ramena i stopala.

wellness-g1762fa15f_1920.jpg

TAČKA NA LICU, IZMEĐU NOSA I GORNJE USNE

Ovu tačku potrebno je stimulisati dva puta dnevno, po pet minuta. Takva masaža pomaže kontrolisanju osećaja gladi i nervoze. Ako se prejedate za vreme stresa, ova vežba je posebno dobra je za vas.

TAČKA NA RUCI

Spustite ruke i neka budu opružene, pa se zadržite na prevoju podlaktice i nadlaktice i stavite dva prsta na delu ruke koji “gleda ispred vas”. Tačka koju bi trebalo da masirate se nalazi između prevoja i dva prsta. Ovo je ključna tačka na telu, kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije. Masirajući je, oslobađate telo od viška telesne toplote i doprinosite poboljšanju rada creva. Masirajte ovu tačku u toku jednog minuta, dva do tri puta dnevno.

woman-g6f595a5d5_1920.jpg

TAČKA NA NOZI

Ova tačka je najkorišćenija u akupunkturi, a zove se Zu San Li. Ona, ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u celom telu. Zovu je tačkom dugovečnosti ili tačkom protiv stotinu bolesti. Ona se nalazi ispod čašice kolena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi ispod malog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju. Svakodnevna masaža ove tačke u večernjim satima pogodna je za gubitak težine – kažu i do 400-500 grama nedeljno. Masirajte je devet puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (devet puta na jednoj, pa devet puta na drugoj). Ali, nemojte masirati baš pre spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu tačku treba osetiti blagu nelagodu, čak i lak bol, inače nećete postići željeni efekat.

Foto: Pixabay