Astro Naš odabir

Kako da razumete dete na osnovu njegovog horoskopskog znaka?

Ako je verovati da kosmos ima odgovore na sva pitanja, onda vam možda zvezde i horoskop mogu malo pomoći da kroz naredne redove bolje razumete svoje dete, prenosi Zadovoljna.rs.

OVAN

Ako ijedan znak ima neograničenu energiju, onda je to svakako ovan. On je i dosta svojeglav, tako da pokušajte na blag način da uvedete pravila i raspored koji bi trebalo da se poštuju

BIK

Bik je veoma nezavistan i sve će želeti da uradi sam. Ovo je odlično, ali ako nešto nije onako kako je zamislio/zamislila, na površinu izbijaju tvrdoglavost i otpor. Tada morate biti pragmatični, i nastupiti sa puno ljubavi i razumevanja.

BLIZANCI

Znatiželjni blizanci pravi su mali detektivi, stoga će njihova omiljena reč biti „zašto?”. Odgovorite im na što više pitanja, i pomozite da razumeju svet koji ih okružuje.

child-g74164353f_1920.jpg

RAK

Pun empatije, brige i ljubavi za druge ljude, mali rak zna previše da brine. Zbog toga se dosta veže za roditelje, pa ga treba lagano navikavati da je sasvim u redu da ponekad bude sam, ali nikada usamljen.

LAV

Šarmantni lav voli da je uvek u centru pažnje, a kada se desi da nije tako, pristupiće malo dramatičnijem nastupu. Na vreme steknite poverenje svog lavića, kako biste mogli da ga urazumite onda kada je potrebno.

DEVICA

Praktična po prirodi, devica voli da se drži navika i tačnog rasporeda. Ako je vaše dete ovog znaka, nemojte se začuditi u slučaju da se pobuni onda kada se nešto dešava mimo uobičajenih tokova. Treba objasniti da nije sve uvek predvidivo.

boy-ga305f36ab_1920.jpg

VAGA

Druželjubiva vaga neće imati problem da stekne prijatelje. Mali problem je u tome što svima veruje i što je uvek otvorena, a to se na žalost u nekim slučajevima pokaže kao greška. Vremenom će naučiti na koga zaista može da se osloni.

ŠKORPIJA

Ovaj misteriozni znak od malih nogu pokazuje svoju individualnost. Odlično se zabavlja i sa drugima, ali i kada je sam. Ponekad može biti posesivan u vezi sa određenom osobom ili nekom stvari, pa mu treba dati do znanja da bude fleksibilniji.

STRELAC

U principu, strelac je znak koji će uvek ostati mladog duha. Zato on uživa u svom detinjstvu, igranju i istraživanju. Teško će prihvatiti reč „ne”, te treba biti strpljiv i uložiti vreme kako bi se dete ovog znaka malo primirilo.

kids-gd683ad3db_1920.jpg

JARAC

Kako pripadnici ovog znaka imaju tendenciju da budu ambiciozni i fokusirani na cilj, tako će kao dete uvek gledati da progura svoje ideje i namere. Nekada je potrebno nametnuti mu malo više discipline, ali nikako u meri koja bi ugrozila njegovu prirodnu potrebu za uspehom.

VODOLIJA

Pošto je vodolija veoma mudar i znatiželjan znak, verovatno je da će vam dete neprekidno postavljati pitanja. To nekada zna da bude iscrpljujuće, ali vi budite strpljivi. Ovaj znak voli da sluša i uči, pa ćete se preko toga povezati.

RIBE

Kao veliki kreativci i sanjari, ribe ponekad znaju da budu asocijalne. Bez brige, to će proći kako budu odrastali, pa ako vaše dete više želi da crta nego da se igra u parku, slobodno mu dozvolite.

Foto: Pixabay