Dom&Putovanja Naš odabir

Lista knjiga koje valja pročitati bar jednom u životu

Preporuka za dobru knjigu uvek je dobrodošla, a praznici su idealno vreme da se okrenemo sebi i stvarima koje volimo. Za kraj godine predlažemo vam TOP 5 naslova različitih žanrova, koji će vam ulepšati predstojeće praznike.

Izaberite roman koji vas najviše privlači, prepustite se i zaplovite u prazničnu avanturu.

woman-g652ea20bb_1920.jpg

“Varšavski protokol” je nova knjiga Stiva Berija uz koju će uživati istinski ljubitelji intrigantnih istorijskih romana koji predstavljaju važne događaje u potpuno drugačijem svetlu.

Sedam nestalih relikvija.Jedna po jedna, sedam neprocenjivo vrednih relikvija Arma Christi, Oružja Hristovog, nestaje iz svetilišta širom sveta.

„Moja vrsta trilera.” – Den Braun

”Sve što vetar” nosi autorke Laure Imaj Mesine je potresna, nezaboravna pripovest, nadahnuta istinitom pričom.

Na vetrovitom brdu u Japanu, u vrtu s pogledom na more jedne od naseobina najgore pogođenih cunamijem 11. marta 2011. godine stoji telefonska govornica koja ne radi. Ljudi su godinama putovali da bi je posetili, podigli slušalicu i govorili u vetar: da bi prosledili poruke voljenim osobama koje više nisu među nama.

„Upečatljivi haiku ljudskog srca.” – Tajms „Dirljiv, atmosferičan roman!” – Dejli mejl

books-g6a89c36a2_1920.jpgRoman ”Čovek bez granice” Ričarda Č. Moraisa preporučujemo ljubiteljima knjiga koje na jednostavan, neposredan način govore o vrlo važnim životnim temama.

Bez obzira na to da li raspetljava zamršene niti Hoseovog unutrašnjeg sveta ili nas uvodi u milje u kojem novac znači sve, ova dirljiva priča otkriva nam da ni ogromno bogatstvo ne znači ništa pred najtežim izazovima u životu. „Neverovatno tečna proza, lirski osvrt na dramatične životne događaje” – Booklist.

”Plavi zamak” autorke Lusi Mod Montgomeri ostaviće utisak na ljubitelje klasika i duhovitih, pitkih priča o velikim životnim istinama. Nad ostrvima obavijenim maglom i neprohodnim zelenilom šuma, dešava se ova vanvremenska priča o hrabrosti i ljubavi koja se stapa sa čarobnom lepotom prirode.

”Dan kada smo izgubili razum” autora Havijera Kastilja pravi je izbor za sve koji vole napete trilere sa šokantnom završnicom.

tea-time-g890149fd8_1920.jpg

 

Ljubav, mržnja, intriga i napetost prepliću se na stranicama ovog romana, koji je postao izdavački fenomen i pre nego što je objavljen.

„Maestralno ispričano u tri vremenska toka, ovo delo nas u ritmu trilera uvlači u priču o ljubavi i mržnji, preispitujući krajnosti ljudskih bića.” – El País

Foto: Pixabay